ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να καθιερώσει μια τέτοια γλώσσα. Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει να υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση ανέφερε ο κ. Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και συνέχισε: Η <<Μακεδονική ιστορία>> που σήμερα διαλαλείτε από τους Σκοπιανούς δεν ισχύει μέχρι το 1944. Συνθήκη καλής γειτονίας από την πλευρά της πΓΔΜ δεν γίνεται αποδεκτή. Εάν αντιταχθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας.
Ο κ. Καρακατσάνοφ σε συνέντευξή του σε Βουλγαρικά ΜΜΕ έθεσε για άλλη μία φορά το πρόβλημα της Βουλγαρο-Σκοπιανής Επιτροπής για τα ιστορικά θέματα, που επί ενάμισι χρόνο δεν έχει κάνει καμία πρόοδο, λέγοντας: Υπάρχει μια τάση από τη βουλγαρική πλευρά να κάνουμε συμβιβασμούς, που κατά την γνώμη μου είναι απαράδεκτη. Από την <<μακεδονική>> πλευρά εκφράσθηκε η επιθυμία να αμφισβητηθούν πράγματα, να αλλαχθούν και να γίνουν δεκτά αυτά που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, είχε δηλώσει ότι πρέπει: Να αναπτύξουμε δυνάμεις του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ στην Ιταλία και την Ελλάδα και να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χρήση όπλων αν χρειαστεί.

Σχόλια