ΝΕΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΑΕΦ. ΣΙΩΠΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Ζόραν Ζάεφ καθώς επιμένει να προκαλεί, η Ελληνική κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αντιδράσει και η αντιπολίτευση επιδίδεται σε λεκτικές <<χλιαρότητες>>.  
Όπως δήλωσε χθες σε δημόσια συζήτηση στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων ο Ζάεφ: Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες. Θα είμαστε <<Μακεδόνες>>, που μιλούν την <<Μακεδονική». Έχουμε ένα πρόθεμα το Βόρεια, αλλά παραμένουμε <<Μακεδονία>>, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα. Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών είπε: Η συμφωνία επιτρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Όποτε η Ε.Ε  απευθυνόταν σε εμάς, έλεγε ο λαός σας, αντί <<Μακεδονικό λαό>> και η γλώσσα σας, αντί για <<Μακεδονική>> γλώσσα. Αυτό έγινε πιθανόν λόγω της άσκησης πίεσης από Έλληνες αξιωματούχους. Όλα αυτά ήταν μια ταπείνωση.
Αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ζάεφ έρχονται μετά τις αναφορές του για Μακεδονία του Αιγαίου και Μακεδονική μειονότητα. Με άλλα λόγια καθόμαστε ακόμα και συζητάμε με έναν ιστορικά αμαθή πρωθυπουργό, που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά μόνο η δική του, έχοντας αλυτρωτικές βλέψεις.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ, υπογράμμισε ότι : Δεν είμαστε διατεθειμένοι ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε αυθαίρετες ερμηνείες της, διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Σχόλια