ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


<<Αφήνουν>> διπλωμάτες να διαρρέουν, ότι επίκειται επίσπευση της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, αφού οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την Ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις  τελευταίες πληροφορίες, οι διαδικασίες στο Ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, ώστε μέχρι το Μάιο να επικυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Η κυβερνητική πλευρά όπως γράφουν τα ΝΕΑ, επισημαίνει: Όχι δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί.
Το Μέγαρο Μαξίμου μετρά τις ψήφους που χρειάζεται η κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή, θέλοντας να αποφύγει ενδεχόμενη ήττα και το Ποτάμι είναι το κλειδί στις εξελίξεις. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θα τηρήσει τα όσα έχει πει.
Επίσης το Μαξίμου υπολογίζει σε θετικές ψήφους από την Κατερίνα Παπακώστα, το Θανάση Παπαχριστόπουλο και το Σπύρο Δανέλλη.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε ανακοινώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά τις 15 Ιανουαρίου. Είναι η ημέρα που στο κοινοβούλιο των Σκοπίων ολοκληρώνεται η συνταγματική αναθεώρηση. 

Σχόλια