ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

Πόρισμα 158 σελίδων για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με βασικό πρωταγωνιστή, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, διέρρευσε ενώ έπρεπε να δοθεί σήμερα στα κόμματα.
Η Επιτροπή συγκεντρωτικά αναφέρεται στους πρώην υπουργούς Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο για μια σειρά από υποθέσεις, όπως οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, η σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ και η αγορά των αντιγριπικών εμβολίων. Αναφέρεται επίσης και στη διοργάνωση συνεδρίου το 2014 από την εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, της κυρίας Νικολοπούλου.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε με ανάρτησή του στο Twitter ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση σε όσους βάλουν υπογραφή σε φαντασιώσεις που δεν προέκυψαν από καμία κατάθεση κανενός μάρτυρα και κανενός εγγράφου.

Στο πόρισμα οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρουν ότι: Το σύνολο των νομικών σκέψεων που αφορούν το πλέγμα της ευθύνης του Α. Γεωργιάδη, θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη προκειμένου αυτή με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας, συγκροτούν τις επαρκείς ενδείξεις, και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες.

Η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, όταν ρωτήθηκε για την πρόταση της πλειοψηφίας να σταλεί το πόρισμα της εξεταστικής για την υγεία στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση, έκανε λόγο για <<φιάσκο πάνω στο φιάσκο>>. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σιωπά για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και έθεσε σειρά ερωτημάτων με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν ο κ. Κιτσάκος είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους της ΔΕΠΑ, εάν ισχύει ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση να κάνει υπομονή και εάν εξετάστηκε το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων αξίας 90 εκ ευρώ για 9 εκ ευρώ.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να κατατεθεί άμεσα μήνυση για κατάχρηση εξουσίας, καθώς και αγωγή για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμησης ονομαστικά κατά οποιουδήποτε βουλευτού θα υπογράψει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε δήλωσή του κάνει λόγο για θράσος, συκοφαντία και λασπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως αναφέρει δυστυχώς για τη Δημοκρατία μας, δεν έχουν προηγούμενο.

Σχόλια