ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Θέλουν να βγάλουν τον Σταυρό από την ελληνική σημαία

Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί πως δεν προειδοποιηθήκαμε. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συγκλόνισε τους μυριάδες Έλληνες που συγκεντρώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, εκείνες τις ιστορικές εποχές. Ξεσκέπασε το σχέδιο των ξένων να αλλοιωθεί το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων, να υποσκαφτεί η θρησκευτική συνείδηση των Ορθόδοξων Χριστιανών της Ελλάδας και να ανοίξει ο δρόμος για την «Νέα Εποχή».
Το ξεφτιλισμένο ελλαδικό κράτος καβάλησε την Εκκλησία και την απομυζεί ως γιγάντιο τσιμπούρι για χρόνους εκατό. Κανείς από τους άσχετους που μιλάει για «χωρισμό κράτους από την Εκκλησία» δεν ξέρει τι εννοεί. Όμως, τα τσιράκια των ξένων στην Ελλάδα συμφωνούν σε αυτό το ένα:
Να φύγει ο Σταυρός από τον κοντό την ελληνικής σημαίας. Να φύγει ο Σταυρός από την ίδια την σημαία. Να φύγει η εικόνα του Χριστού, της Παναγίας ή κάθε άλλη άγια εικόνα από τα δημόσια κτίρια και δη από τα Δικαστήρια, τον Στρατό και την Αστυνομία. Να καταργηθούν οι συνεορτασμοί εθνικών, στρατιωτικών ή άλλων εορτών με την ονομαστική εορτή των Αγίων της Ορθοδοξίας. Να παύσει η συμμετοχή λειτουργών του Κράτους σε εκκλησιαστικές τελετές, δοξολογίες, Θείες Λειτουργίες, Μνημόσυνα. Να βγει ο Χριστός από τις καρδιές των Ελλήνων.
Οι άνθρωποι των ξένων θέλουν να φτιάξουν ένα «Νέο Κράτος»: όπου ο καθένας θα είναι και μια θλιβερή μονάδα, χωρίς συνέχεια και προοπτική, ιστορία και συνείδηση. Χωρίς χέρια και χωρίς πόδια. Ένα τσούρμο από μηδενικά.
Δεν θα το επιτρέψουμε.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Σχόλια