ΤΟ BARBAROS ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού ανέφεραν ότι το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Barbaros, συνοδευόμενο από βοηθητικά σκάφη που πάντα είναι δίπλα του και από μια μικρή ομάδα κρούσης πολεμικών σκαφών, προσπάθησε να κινηθεί εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενεργοποιώντας παράνομη navtex που είχε εκδοθεί για έρευνες νότια από το Καστελόριζο, αλλά και εντός της Κυπριακής  ΑΟΖ. 

Άμεσα αντιμετωπίσθηκε από το Ελληνικό ναυτικό, όταν προσπάθησε να κάνει μια χαρακτηριστική κίνηση V, σαν αυτή που περιγράφονταν με συντεταγμένες στη ναυτική οδηγία. 

Το Ελληνικό Πεντάγωνο που παρακολουθεί συνεχώς κάθε κίνηση στην περιοχή, έδωσε εντολή σε Ελληνική φρεγάτα να σπεύσει στο σημείο, όπως και έγινε.Το Πολεμικό πλοίο της χώρας μας βρέθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απέναντι από το Barbaros δίνοντας εντολές για άμεση απομάκρυνση τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων Τουρκικών πλοίων.

Στην συνέχεια το Τουρκικό σκάφος κινήθηκε ανατολικότερα των οικοπέδων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ, κάνοντας την ίδια κίνηση με εκείνη που είχε προηγηθεί εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εκεί όμως αντιμετωπίστηκε από το πλοίο διοίκησης της επιχείρησης Sea Guardian κατά της τρομοκρατίας στη Μεσόγειο, τη φρεγάτα Ναβαρίνο, που βρέθηκε στο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχόλια