ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΜΕ 90000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΜΑΚΡΟΝ

Οι νέες διαδηλώσεις από τα Κίτρινα Γιλέκα έχουν θορυβήσει όχι μόνο τη Γαλλική κυβέρνηση αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης που βλέπει τους λαούς πλέον να αντιδρούν στους δρόμους. 

Στη Γαλλία έχει κηρυχθεί κατάσταση συναγερμού ενώ κλειστός θα παραμείνει σήμερα Σάββατο ο Πύργος του Άιφελ, αρκετά μουσεία, θέατρα και βιβλιοθήκες, ενώ η αστυνομία κάνει συστάσεις σε καταστηματάρχες, να μην ανοίξουν τα καταστήματα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Ο δήμαρχος του Μπορντό Αλάν Ζιπέ, ανακοίνωσε σειρά μέτρων, όπως κλείσιμο της όπερας, μουσείων, βιβλιοθηκών και ακύρωση καλλιτεχνικών και όχι μόνο δρώμενων εν όψει των Χριστουγέννων, αφού τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη κινητοποίηση εναντίον της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, η κυβέρνηση φοβάται νέες πράξεις  βιαιοτήτων, για την <<τέταρτη πράξη>> όπως αναφέρεται του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων.
Ογδόντα εννέα χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης, εκ των οποίων 8.000 στο Παρίσι, θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη την επικράτεια με στόχο να αποφευχθούν οι ταραχές που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο (1.12.2018).
Στο Παρίσι μετά από αρκετές δεκαετίες, θα βγούν στους δρόμους τα τεθωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής VBRG, ενώ θα επιχειρήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια 106 από τους 109 κινητούς λόχους της Χωροφυλακής, της οποίας οι επίλεκτες δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης ετοιμότητας.
Στη Le Figaro η Ζακλίν Μουρό, από τους αντιπροσώπους του κινήματος τα Κίτρινα Γιλέκα διεμήνυσε: Δεν μπορούμε πια να τα σταματήσουμε.
Η κυβέρνηση Μακρόν φοβάται μια συμμαχία ανάμεσα στην άκρα δεξιά, την άκρα αριστερά, τα πιο μαχητικά Κίτρινα Γιλέκα και τους νέους των προαστίων, εκφράζοντας φόβους για επέκταση των κινητοποιήσεων στους αγρότες, στις οδικές μεταφορές και στην Παιδεία.

Σχόλια