ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;; ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ...

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες του NBC που μετέδωσε ότι ο Λευκός Οίκος αναζητά νόμιμους τρόπους για να απελάσει από τις ΗΠΑ τον δισεκατομμυριούχο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του Στέτι Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ,ανέφερε: Επειδή έχω μιλήσει με ορισμένους συναδέλφους στον Λευκό Οίκο για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Το ρεπορτάζ του NBC υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του Γκιουλέν για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σχολιάζοντας τον εν λόγω συσχετισμό, η Χέδερ Νάουερτ τόνισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ είπε πως η Τουρκία έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα των τελευταίο ενάμιση χρόνο για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να αξιολογούν τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται.

Να σημειωθεί ότι η στάση της κυβέρνησης Τραμπ συναντά έντονες αντιδράσεις από τις αρμόδιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια