ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ

Θέλει να απαγορευθεί να τραγουδάμε το Μακεδονία ξακουστή και να μην ακούγεται στις παρελάσεις η Ραντμίλα Σεκερίνσκα Γιανσκόφσκα, υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, επεμβαίνοντας στα εσωτερικά της χώρας μας, ενώ από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης δεν υπήρξε η πρέπουσα αντίδραση.

Τα συνθήματα περί Ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν την αρέσουν γιατί λέει δεν κινούνται στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών. Έκανε λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.  Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων είπε η Σεκερίνσκα, ωστόσο στην Ελλάδα όπως και στη <<Μακεδονία>>, η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία. Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία, ανέφερε.

Γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1972 στα Σκόπια, πρώην αρχηγός της Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Ένωσης, απόφοιτος της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου «Αγίου Κύριλλου και Μεθόδιου» των Σκοπίων, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως βοηθός δημοσίων σχέσεων στο Ινστιτούτο Open Society που χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος.  

Είναι μέλος της πανευρωπαϊκής <<δεξαμενή σκέψης>>, (European Council on Foreign Relations) η οποία χρηματοδοτείται από το Open Society του Τζορτζ Σόρος. 

Υπηρεσιακή πρωθυπουργός για τρεις εβδομάδες, όταν ο Τσεβρενκόφσκι παραιτήθηκε για να αναλάβει την προεδρία. Εκτέλεσε χρέη αναπληρώτριας πρωθυπουργού στον διάδοχο του Τσερβενκόφσκι, Χάρι Κοστόφ. 

Ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο το Υπουργείου Άμυνας των Σκοπίων το 2017.


Σχόλια