Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ

2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη που διαθέτει τρεις έδρες και την Προεδρία στη Κυπριακή βουλή, Ελένη Θεοχάρους, σε συνέντευξη της που θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι PLUS της Κύπρου, ανέφερε πως η οικογένεια του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, είναι ιδιαιτέρως απογοητευμένη για την στάση της Κυβέρνησης, έναντι της Αλβανίας, και η απογοήτευση της οικογένειας γίνεται μεγαλύτερη καθώς είχε υποστηρίξει τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Όταν ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του protothema.gr αν εννοεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ανέφερε πως μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ελένη Θεοχάρους, η οποία είχε μεταβεί στους Βουλιαράτες και συναντήθηκε με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέφερε πως δύο ώρες πριν την εκτέλεση, μασκοφόροι, χωρίς διακριτικά είχαν εισέλθει στο σπίτι και τρομοκρατούσαν την μητέρα του. Σημείωσε ακόμα πως η ενέργεια του 35χρονου ήταν αποκοτιά, αλλά προκλήθηκε από τους Αλβανούς που τον είχαν στοχοποιήσει και τον εξόργισαν με την στάση τους. Εάν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήθελε να προκαλέσει κακό, θα είχε πυροβολήσει κάποιον από τους Αλβανούς αστυνομικούς αλλά δεν το έπραξε. Κατά την εκτίμηση της κα. Θεοχάρους, ο Κατσίφας είχε στοχοποιηθεί γιατί ίσως ήταν ο μοναδικός που θα μπορούσε να ηγηθεί μιας εξέγερσης στα χωριά της μειονότητας κατά της αλβανικής καταπίεσης.

Η Ελένη Θεοχάρους η οποία είναι σκιώδης εισηγήτρια για την Αλβανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφερε πως θα θέσει το θέμα της στάσης της Αλβανικής Κυβέρνησης, παρά το ότι η ίδια ως ένδειξη καλής θέλησης είχε τηρήσει ευνοϊκή στάση προς τα Τίρανα. Ανέφερε πως κανείς δεν μπαίνει στην ΕΕ με αίμα και συνεπώς τα Τίρανα είναι υποχρεωμένα να δώσουν εξηγήσεις, ενώ έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις, που στοχεύουν στη τρομοκράτηση των Ελλήνων.
Οι αλβανικές αρχές δεν έχουν επιστρέψει ακόμη τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα για να γίνει η ταφή, επικαλούμενες τη συνεχιζόμενη έρευνα από την εισαγγελία.

Σχόλια