ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ. ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ

98,7 εκατομμύρια  χρήματα από τον Τζόρτζ Σόρος και άλλα 35 εκατομμύρια από χορηγίες, πήραν τα Σκόπια από το ίδρυμα Open Society συμφερόντων Σόρος, από το 1992 ως το 2016.

Τα στοιχεία που έφερε στο φώς το Star είναι εξόχως αποκαλυπτικά.  Η χρηματοδότηση των σκοπιανών εθνικιστών  από τον Τζόρτζ Σόρος  τελικά  δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Ο Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  τα στοιχεία για τις χορηγίες του μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος για πάνω απο δέκα χρόνια πληρώνει εκατομμύρια για ανθελληνική προπαγάνδα! 
Όργανα της σκοπιανής προπαγάνδας  είναι άλλωστε πανάκριβα ντοκιμαντέρ και διεθνείς καμπάνιες κατά της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και υπέρ των Ψευτομακεδόνων της γειτονικής μας χώρας.
Τα δήθεν «Μακεδονικά»  σωματεία επίσης έπαιρναν χρήματα από το ίδρυμα. Έδωσε όμως και 25 εκατομμύρια ευρώ απευθείας στις κυβερνήσεις των Σκοπίων ως το 2016,  9 εκατομμύρια σε δημοσιογράφους και  1,9 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις!
Ο Σόρος ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»  και το ίδρυμα του εξέδωσε το  προπαγανδιστικό περιοδικό «Macedonian Times».
Οι Παμμακεδονικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι  έδινε χρήματα στους σκοπιανούς και κάτω από το τραπέζι για να κάνουν προπαγάνδα διεθνώς.  Οι καταγγελίες λένε ότι μέσω του ιδρύματος Open  Society ο Σόρος   χρηματοδοτεί την  αυτοαποκαλούμενη «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» του Τζόρτζ Ατανασόφσκι και το «Διεθνές Συμβούλιο των “Μακεδόνων”»  του Τοντόρ Πέτροφ. Τα κεφάλαια σύμφωνα με τις καταγγελίες φτάνουν έτσι και στα Σκόπια,  σε εθνικιστές όπως το VMRO και σε οργανώσεις στην Ελλάδα, όπως το «Ουράνιο Τόξο».

Σχόλια