ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΣΥΝΕΤΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ....

Σε Ρωσία και Ουκρανία συνιστά η Γερμανική πλευρά αυτοσυγκράτηση για την αποκλιμάκωση της έντασης και επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση της Άγκελα Μέρκελ. Σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την πιθανότητα το επεισόδιο στην Αζοφική Θάλασσα ανάμεσα σε πολεμικά της Ουκρανίας και Ρωσίας να αναλυθεί από κοινού από Ρώσους και Ουκρανούς ειδικούς σε θέματα προστασίας των συνόρων. 
Την ίδια ώρα Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να επέμβει και να συγκρατήσει τον Ποροσένκο γιατί η φωτιά είναι έτοιμη να ανάψει και φυσικά αφορά τα συμφέροντα και άλλων στην Ευρώπη.
Χθές η Μέρκελ είχε επικοινωνήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο, ενώ σε δηλώσεις για την ένταση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ανέφερε: Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για αποκλιμάκωση ώστε η διένεξη να μην εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή κρίση για την ασφάλεια της Ευρώπης.
 Όπως ανακοίνωσε και το Παρίσι αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαμεσολάβησης προτείνοντας στις δύο πλευρές να αναζητήσουν επίλυση των διαφορών «σε σχήμα Νορμανδίας». Πρόκειται για την Ομάδα Επαφής σε κυβερνητικό επίπεδο το οποίο έχει συσταθεί το 2014. Σε αυτό συμμετέχουν Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία και Ρωσία, με στόχο την εφαρμογή της Συμφωνίας Ειρήνης του Μινσκ για την Ανατολική Ουκρανία.

Σχόλια