ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Η δεύτερη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας Sabah, που πρόσκειται στον Ταγίπ Ερντογάν, με άρθρο της δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας και το εκρηκτικό κλίμα που υπάρχει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σε ρεπορτάζ της Hilal Kaplan αναλύεται το κλίμα που διαμορφώνεται σε ότι αφορά την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων από χώρες όπως η Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ και
κατά την άποψη της αρθρογράφου, η Τουρκία διαμηνύει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δείξει ανοχή σε ενδεχόμενη <<καταπάτηση των δικαιωμάτων της>>.
Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται στις αναφορές διπλωματικών πηγών εάν τελικά  ξεσπάσει ένα θερμό επεισόδιο. Μεταξύ των άλλων τονίζει την δήλωση του Αιγύπτιου πρέσβη Μοχάμεντ Ταχά, ο οποίος είπε πως εάν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε χρήση του στρατού κατά της Τουρκίας, αλλά και το ότι ο Ισραηλινός πρέσβης Άαμι Ραβέλ, αναφερόμενος στους τσαμπουκάδες της Αγκυρας, διαμήνυσε ότι εύχεται το Ισραήλ να μην χρειαστεί να επέμβει στις απειλές της Τουρκίας.

Σχόλια