ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H Διευθύντρια μιας ΜΚΟ καταγράφηκε σε βίντεο να εξηγεί πώς συμβούλευε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να υποκρίνονται κατά τη διαδικασία ελέγχου ώστε να περνούν τα σύνορα της Ελλάδας, κάνοντας τους Συνοριοφύλακες να τους λυπηθούν
Η Απόδειξη ότι οι ΜΚΟ στην Ελλάδα δρούσαν μεθοδευμένα εναντίον της Χώρας την ώρα που ο Μουζάλας μέσω του Υπουργείου του τους χρηματοδοτούσε.
Υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ΜΚΟ που βοήθησε πάνω από 15.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι εκπαίδευε συστηματικά αιτούντες άσυλο να περνούν τη διαδικασία ελέγχου υποδυόμενοι ότι έχουν υποστεί διώξεις.
Ο Μουζάλας και οι Παρατρεχάμενοι τα κατάπιναν αμάσητα
Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, συζητούσε ανοιχτά πώς τους διδάσκει να ψεύδονται μπροστά σε συνοριοφύλακες.
Η ακτιβίστρια  και συγγραφέας Lauren Southern  ανέφερε  ότι γυρίζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και θα περιέχει και το  γεγονός αυτό.
Η Ricker ανέφερε ότι η οργάνωση παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονται πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις με τους υπευθύνους στα σύνορα.
«Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία… γι’ αυτούς ώστε να περάσουν, πρέπει να υποδυθούν τον ρόλο τους στο θέατρο».
Αποκαλεί το  Ελληνικό προσωπικό και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ως «εντελώς ηλίθιους» (f…ing stupid) και περιγράφει τη διαδικασία που η οργάνωση ανέπτυξε για να τους εκμεταλλεύεται στη διαδικασία ελέγχου (screening).
Μια μέθοδος που διδάσκει σε λαθρομετανάστες είναι να εκμεταλλεύονται τη χριστιανική συμπόνοια στην Ελλάδα όπου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι η κυρίαρχη, με το πρόσχημα ότι διώχθηκαν επειδή ήταν Χριστιανοί. Και συνεχίζει κάνοντας αναφορά πώς τους διδάσκει να προσεύχονται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς κάτι τέτοιο φανερώνει «τιμιότητα».
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ   ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

Σχόλια