ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η Δικαιοσύνη προχωρά στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, αλλά και δυο πρώην υπουργών επί πρωθυπουργίας του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα τα Νέα, με βάση έγγραφο που εστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών των προαναφερομένων σε πέντε ελληνικές τράπεζες. Στις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα. 
Ο κατάλογος για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων. 
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα των λογαριασμών συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4i.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: 
Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε. Υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρείας ΘΑΛΗΣ που μιλάει για μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε για αυτό. Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο.

Σχόλια