ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ. 
Αυτό τον όρο χρησιμοποίησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο αγώνας μας είπε, σε αυτό που ονομάζουμε γαλάζια πατρίδα συνεχίζεται. Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο όπου κι αν αυτή βρίσκεται, δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας και κανένα δίκαιο μας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες. 
Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, προειδοποίησε την Ελλάδα να μην επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια. Σε αντίθετη περίπτωση η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά σε Ελλάδα, Κυπριακή Δημοκρατία και Αίγυπτο, σε περίπτωση που οι τρεις χώρες επιχειρήσουν κοινά ενεργειακά προγράμματα στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ. Το Οικόπεδο 7 ανέφερε, ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε περίπτωση που οι τρεις αυτές χώρες επιχειρήσουν οτιδήποτε εκεί.
Οι ανακοινώσεις της Αθήνας περί τμηματικής επέκτασης των χωρικών υδάτων, επανέφεραν το casus belli από Τουρκικής πλευράς, ενώ ο Ακάρ ανέπτυξε τον τουρκικό σχεδιασμό για ανατροπή του status quo των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των γεωτρήσεων της Exxon Mobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΟΜΕΡ ΤΣΙΛΙΚ
Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επιχειρήσει στην Α.Μεσόγειο. 
Η συμπεριφορά της Ελλάδας είναι πολύ επικίνδυνη
Θα δοθεί σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε Ελληνική προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων
Το έβδομο τεμάχιο ανήκει στην Τουρκία.
Το πλοίο Πορθητής προστατεύεται από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις.
Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995 ισχύει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες.

Σχόλια