ΕΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΤΟ BARBAROS ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 4

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού. 
Κανένα πλοίο του Αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δεν βρίσκεται πλέον εκεί, με ένα αντιτορπιλικό των ΗΠΑ να πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10, εκεί όπου γίνεται η γεώτρηση της ExxonMobil.
Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, αναφέρει το militaire.gr, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα “σύνορα” αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο “τριεθνές”, στο σημείο που “ενώνονται” η Κυπριακή και Αιγυπτιακή ΑΟΖ με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Δηλώσεις έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αναφέροντας ότι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί μονομερή βήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα όπως είπε: Η Τουρκία υπερέχει από άλλες χώρες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας με την ηγετική της θέση και την ισχυρή οικονομία. Έχουμε δει στην περιοχή μας να γίνονται ενεργειακά προγράμματα με καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό με τους συνεργάτες μας. Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού λαού. Οι έρευνές μας στις περιοχές που μας έχει εξουσιοδοτήσει η ΤΔΒΚ συνεχίζονται. Την περασμένη βδομάδα ο Πορθητής μας ξεκίνησε γεώτρηση στα ανοιχτά της Αττάλειας. Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός.

Σχόλια