ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ VMRO KAI ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Το VMRO σε ανακοίνωσή του αποκάλεσε την συμφωνία των Πρεσπών πολιτικά νεκρή, καλώντας τον Ζόραν Ζάεφ να αποδεχτεί την ήττα του και να θέσει τέλος στην συμφωνία με την Αθήνα, πρίν ακόμα γίνει γνωστή η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Από τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποχώρησαν οι βουλευτές του VMRO εγκαταλείποντας και το κτίριο του κοινοβουλίου, καλώντας μάλιστα τους συναδέλφους τους από την κυβερνητική πλειοψηφία να παραιτηθούν για να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες
Ο Μιτσόσκι σε σημερινή του απάντηση, ευχαρίστησε τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, για την υποστήριξη σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά τόνισε πως αυτό θα γίνει με υπερήφανο και αξιοπρεπές τρόπο.
Ο επικεφαλής του VMRO κατηγόρησε την κυβέρνηση Ζάεφ ότι είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα ότι θα φέρει εις πέρας μια διαδικασία την οποία δεν μπορεί να ολοκληρώσει, αναφέροντας: Αρνούμαι να αποδεχτώ τη συμφωνία καθώς δεν είναι αυτή η <<Μακεδονία>> στην οποία θέλουμε να ζούμε. Aν υπάρχουν πληροφορίες για απειλές, εκβιασμούς ή απόπειρες να επηρεαστεί η κρίση βουλευτών, τότε αυτά προέρχονται από κύκλους ή άτομα εκτός του κόμματος μου και καταδικάζω αυτού του είδους τις πρακτικές. Επιθυμία μου είναι να χτιστεί ένα μέλλον για την πατρίδα, το οποίο θα στηρίζεται σε αρχές και μια έντιμη φιλία.

Σχόλια