ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΧΤΩ Ο ΖΑΕΦ. ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ FEDIR MUHIC

Όπως μετέδωσαν τα Σκοπιανά Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Muhic άλλαξε πολιτική θέση σε σχέση με πρώην δηλώσεις του και υποστήριξε δημόσια ότι θα ψηφίσει υπέρ της συνταγματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων επί της πρότασης της κυβέρνησης Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την αλλαγή του συντάγματος, λέγοντας: Η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έφερε προς συζήτηση μία κακή συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της χώρας μας, εντούτοις δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί καλύτερη. Ακολουθώ το δρόμο της λογικής και της συνείδησης.
Αυτή την ώρα η Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζεται από 73 βουλευτές, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 80 που απαιτούνται για την συνταγματική αναθεώρηση.
Σήμερα η συζήτηση και κατά πάσα πιθανότητα και τις επόμενες ημέρες συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση στην ολομέλεια μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο δέκα ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί με τη διαδικασία της ψηφοφορίας. 
 Σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η όλη διαδικασία σταματά και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων όπως έχει δηλώσει, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν με επικρατέστερη ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου.

Σχόλια