ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


Στα άκρα η πολιτική κόντρα στα Σκόπια, όταν το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE κατήγγειλε προσπάθειες χρηματισμού βουλευτών του, για να υπερψηφίσουν την εισήγηση του πρωθυπουργού της χώρας.
Ο Ιγκόρ Γιανούσεφ, ο ΓΓ της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: Πάρτε τα χέρια σας από τη λαϊκή βούληση και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα. Και απευθυνόμενος στον Ζάεφ: Αυτή δεν είναι η Ευρωπαϊκή χώρα, για την οποία αγωνιστήκατε. Ασκείτε βία κατά του Μακεδονικού λαού. Αυτές οι τακτικές θα γυρίσουν επάνω σας σαν μπούμερανγκ. Ο ίδιος, έδωσε παραδείγματα βουλευτών στους οποίους προσφέρθηκαν 2.00.000 ευρώ, 1.000.000 ευρώ ή και 250.000 ευρώ ώστε να επηρεαστεί η ψήφος τους. 

Παρ΄ όλα αυτά, έπειτα από διαδοχικές αναβολές της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, εγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στο πλαίσιο κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αφού εξασφαλίστηκαν οι 80 βουλευτές. Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε στην πρώτη ψηφοφορία να συγκεντρώσει  πλειοψηφία των 2/3, καθώς 80 βουλευτές ψήφισαν ναι, έναντι 39 που ψήφισαν όχι. Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές.

Σχόλια