ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες που γίνονται να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το Σκοπιανό και δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ, σημαδεύοντας τους ΑΝΕΛ. Κατανοώ ότι το θέμα των Σκοπίων δημιουργεί διαφορές ανέφερε. Δεν μπορεί όμως στο όνομα αυτών των διαφορών να προαναγγέλλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης.

Για να προσέξουμε όμως τους διαλόγους στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

 Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ... Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές...

Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…

Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.

Τσίπρας:  Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος:  Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση, ενώ η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει,ανέφεραν πηγές του κόμματος λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την Εθνική θέση για το Σκοπιανό. Την εξωτερική πολιτική της χώρας την χαράσσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος. 

Σχόλια