ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΚΡΥΦΑ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Συμφώνησαν για <<Διακριτούς ρόλους>> και όχι για Διαχωρισμό των σχέσεων Εκκλησίας - Κράτους.

Αναφορικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το νέο Σύνταγμα που θα προτείνει ο πρωθυπουργός θα μιλά για ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και για την αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας. Στο άρθρο 13 θα υπάρχει η υποχρεωτικότητα του πολιτικού μόνον όρκου και όχι του θρησκευτικού. Δεν θα υπάρξει ουδεμία μεταβολή στη μισθοδοσία των κληρικών η οποία θα συνεχίσει να καταβάλλεται από την πολιτεία. Δεν θα αλλάξει το προοίμιο του Συντάγματος παραμένοντας το: Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Σχετικά με το τελευταίο υπάρχουν πάρα πολλές διαφωνίες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.  

Η εφημερίδα Έθνος ανέφερε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας και το ζήτημα της Εκκλησιαστικής περιουσίας, συμφώνησαν στη δημιουργία μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, τα έσοδα της οποίας θα πηγαίνουν κατά 50% στο Κράτος και κατά 50% στην Εκκλησία. 

Σχόλια