ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΙΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου των Η.Π.Α έχει σταματήσει να αγοράζει αργό πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο χώρες αποτελούν τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, αλλά οι εμπορικές τους σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών. Και ενώ το πετρέλαιο δεν συμπεριλήφθηκε στις κυρώσεις, τα Κινεζικά διυλιστήρια σταμάτησαν να αγοράζουν αργό πετρέλαιο από τις Η.Π.Α. Οι εισαγωγές της Κίνας από την Αμερική έφθασαν κατά μέσο όρο 334.880 βαρέλια την ημέρα μέχρι τον Αύγουστο, κάνοντας το Πεκίνο το δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή πετρελαίου των Η.Π.Α μετά τον Καναδά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Κίνα αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, με τις εισαγωγές να αυξάνονται από 665.000 bpd το 2014 σε 1,2 εκατομμύρια bpd πέρυσι. Οι άλλοι κύριοι προμηθευτές της, είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. 

Ο εμπορικός πόλεμος συνεχίζεται και αναγκάζει την Κίνα να διαφοροποιήσει ακόμα και τις προμήθειες σόγιας, που πλέον προέρχονται από τη Νότια Αμερική.

Σχόλια