ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Νέες διαστάσεις  παίρνει το θέμα της μυστικής διπλωματία της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό,  που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών.
Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις 17 Ιανουαρίου του 2018, η συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη στις Βρυξέλλες με τον Ζόραν Ζάεφ έγινε τον Δεκέμβριο του 2017, κατά εξουσιοδότηση του Κυριακου Μητσοτάκη και είχε ως στόχο να μεταφέρει μήνυμα του κ. Μητσοτάκη προς τον Ζάεφ, ώστε να προλάβει να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο κόμμα του προ των εκλογών και να κάνει τις διαπραγματεύσεις αργότερα ο ίδιος.  

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο από τα Σκόπια, η κ. Σπυράκη ήταν επιφορτισμένη να μεταφέρει μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στον Ζόραν Ζάεφ, ώστε εκείνος και η κυβέρνησή του να μην προχωρήσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.  <<Μην εμπιστεύεστε τον Τσίπρα, είναι αναξιόπιστος και στο τέλος θα σας πουλήσει>>, φέρεται να είπε η κ. Σπυράκη ευθύς εξαρχής στον  πρωθυπουργό των Σκοπίων. Παράλληλα επιχείρησε να εμφανίσει ως μοναδικό ικανό να επιλύσει το πρόβλημα τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αυτός θα γινόταν πρωθυπουργός.
Για να προλάβει την απορία του συνομιλητή της γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσα θα μπορέσει ως πρωθυπουργός, στηρίζοντας  μια ενδεχόμενη συμφωνία, η κ. Σπυράκη ξεδίπλωσε μια πολύπλευρη επιχειρηματολογία. Ένα από τα επιχειρήματα που κατέθεσε στον συνομιλητή της είναι ότι ο πρόεδρος της N.Δ αναγκάζεται να αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία φέρει ο Αλ. Τσίπρας, γιατί έχει μπροστά του τις εκλογές και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την ενότητα του κόμματός του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Σπυράκη φέρεται να είπε πως μια συμφωνία με κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι χίλιες φορές καλύτερη από μια συμφωνία με κυβέρνηση Τσίπρα. Και τούτο διότι με τη συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα η Ν.Δ. θα υποχρεωθεί για εσωκομματικούς λόγους, να την καταψηφίσει, ενώ αντίθετα μια συμφωνία από κυβέρνηση της Ν.Δ. ο  Τσίπρας θα την υπερψηφίσει. Η κυρία Σπυράκη προσπάθησε να απογοητεύσει τον Ζάεφ  για να μην προχωρήσει σε επισημοποίηση των διαπραγματεύσεων.

Σχόλια