ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ......

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε για το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο, απάντησε: Η πολιτική μας για αυτά τα θέματα δεν έχει αλλάξει. Τουρκία και η Ελλάδα έχουν εδώ και καιρό αναπτύξει διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Σαν θέση αρχής, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Και ενώ το Barbaros εξακολουθεί να πλέει με συνοδεία 4 πολεμικών τουρκικών πλοίων, τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά βρίσκονται στην ίδια περιοχή μαζί με τη φρεγάτα του Ελληνικού στόλου ΣΑΛΑΜΙΣ.
Στο μεταξύ ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, απειλεί ανοιχτά. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αν ληφθεί απόφαση αντίθετη με τα δικαιώματα μας στοΑιγαίο. Δεν θα επιτρέψει άλλη παρενόχληση σκάφους της στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ δήλωσε ότι κανένα έργο δεν είναι δυνατό στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου.
Η εφημερίδα Χουριέτ, βλέπει υποχώρηση της Ελλάδας στο θέμα των χωρικών υδάτων και κάνει λόγο για υποχώρηση Τσίπρα. Αναφέρεται και στις δηλώσεις Κοτζιά για τα τρία Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν στην επέκταση των χωρικών υδάτων, αναφέροντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας παραπέμποντας στη Βουλή, συνδέοντας την κίνηση αυτή του Τσίπρα με το θέμα του Αιγαίου.

Σχόλια