ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ

Παρασκηνιακές διεργασίες σε πλήρη εξέλιξη για την κρίσιμη συζήτηση που θα οδηγήσει στην πρώτη ψηφοφορία επί της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια.
O πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ, εξερχόμενος του Κοινοβουλίου, δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων ότι γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση πλειοψηφίας δύο τρίτων στη Βουλή, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.  Όπως δήλωσε: Αυτό πρέπει να γίνει υπό κανονικές συνθήκες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ
Ο Γ.Γ του VMRO-DPMNE Ιγκόρ Γιανούσεφ, έκανε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις δωροδοκίες βουλευτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ισχυρές πιέσεις. Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού. Οι υποσχέσεις είναι πολλές και εκβιάζουν μέχρι και τις οικογένειες βουλευτών ανέφερε. Έφτασαν να προσφέρουν σε βουλευτές από 250.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να πουν Ναι στις συνταγματικές αλλαγές. Αλλά οι βουλευτές του κόμματος δεν υπέκυψαν στις δωροδοκίες, συνέχισε ο Ιγκόρ Γιανούσεφ .
ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 
Η αντιπολίτευση στην πΓΔΜ έχει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας έναντι της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ. Αυτές είναι κρίσιμες αποφάσεις για τις μελλοντικές γενιές, δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, με ανάρτησή του στο Twitter. Οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, David McAllister και Eduard Kukan απευθύνουν έκκληση. Οι βουλευτές της πΓΔΜ έχουν βασική ευθύνη στην καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αναφέρουν, προτρέποντας σε αυτή τη στιγμή αδιεξόδου και αντιπαράθεσης  να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Σχόλια