ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Διαδηλώσεις στα Σκόπια με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών με την αντιπολίτευση να έχει αποφασίσει κλείσιμο δρόμων καθημερινά μέχρι την ακύρωσή της. Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης θέλουν να πιέσουν την κατάσταση ώστε κάποιοι βουλευτές του VMRO που θεωρούνται ύποπτοι για αλλαγή στρατοπέδου κατόπιν υπόγειων συναλλαγών και υποσχέσεων από τους αντιπάλους, να βγάλουν οποιαδήποτε τέτοια σκέψη από το μυαλό τους. Σε αυτό συνέβαλε και η είδηση ότι ο Ζάεφ έχει βρει τον απαιτούμενο αριθμό των 80 βουλευτών για να κυρώσει την συμφωνία. Έτσι η Ένωση πολιτών Πρέροντβα, ανακοίνωσε διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς δρόμων μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Στις 10 το πρωί όταν θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες την ίδια ώρα και κάθε ημέρα μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Επίσης ζητούν πολιτική ανυπακοή σε όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης Ζάεφ.
Το τηλεοπτικό κανάλι Alsat, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ανέφερε ότι συγκεκριμένοι βουλευτές απειλούνται προκειμένου να μην συναινέσουν στις συνταγματικές αλλαγές. Στο μεταξύ την περασμένη Παρασκευή, η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Φροσίνα Ρεμένσκα, ενημέρωσε με επιστολή της τον πρόεδρο Ταλάτ Τζαφέρι, ότι έχουν εκφρασθεί απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης και των οικογενειών τους.

Σχόλια