ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΣΟΓΚΙ. ΕΜΠΛΟΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ. Ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι, εξαφανίστηκε κατά την επίσκεψή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ο Κασόγκι, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post, θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανός καθώς εισερχόταν στο Σαουδαραβικό προξενείο. Οι έρευνες για να διαπιστωθεί ο θάνατός του συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ένας από τους άνδρες που έχει αναγνωριστεί από τις Τουρκικές αρχές ως μέλος της επίλεκτης ομάδας των 15 πρακτόρων που έστειλε το Ριάντ στην Τουρκία, ανήκει στο περιβάλλον του νεαρού Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ενώ τρεις άλλοι ανήκουν στις υπηρεσίες ασφαλείας που ελέγχει ο ίδιος.
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε, ανέφερε ότι το βασίλειο ίσως κατηγορήσει για τον φόνο τον στρατηγό Άχμεντ αλ Ασίρι, σύμβουλο του πρίγκιπα διαδόχου, που θα μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο ώστε το παλάτι να μπορέσει να αποποιηθεί κάθε ευθύνη. Και συνεχίζει: Οι Σαουδάραβες κυβερνώντες αναμένεται να πουν ότι ο στρατηγός Ασίρι έλαβε προφορικά άδεια από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ να συλλάβει τον Κασόγκι ώστε να ανακριθεί στη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτός παρανόησε τις εντολές που του δόθηκαν ή υπερέβη τη δικαιοδοσία του και διέταξε την αφαίρεση της ζωής του αντιφρονούντα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Sabah, της Wall Street Journal και οι ηχητικές καταγραφές της ιστοσελίδας Middle East Eye, για για το πώς θανατώθηκε ο δημοσιογράφος που καυτηρίαζε την πολιτική της Σ. Αραβίας και έρχονται τώρα στο φως, δίνουν άλλη διάσταση στο φοβερό έγκλημα.
Ο Τζαμάλ Κασόγκι οδηγήθηκε στο γραφείο του προξένου. Ο πρόξενος βγήκε από το δωμάτιο χωρίς να γίνει ανάκριση.
Η εκτέλεση έγινε από μια επίλεκτη ομάδα Σαουδαράβων πρακτόρων που έφτασαν μια μέρα πριν στην Κωνσταντινούπολη από το Ριαντ. Στην αρχή ο Κασόγκι βασανίστηκε. Ο ιατροδικαστής Σάλα αλ-Τουμπάιγκι, επικεφαλής του Σαουδικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής, μετείχε στην ομάδα. Είναι αυτός που άρχισε να διαμελίζει τον Κασόγκι ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και αφού οι πράκτορες του είχαν κόψει τα δάχτυλα. Ένας από τους 15 Σαουδάραβες που συμμετείχε στη στυγερή δολοφονία, άκουγε μουσική φορώντας ακουστικά καθ΄όλη την διαδικασία: Όταν κάνω αυτήν την δουλειά, ακούω μουσική. Αυτό θα έπρεπε να κάνετε κι εσείς, ακούγεται να λέει στην ηχητική καταγραφή.
Τα ηχητικά ντοκουμέντα προέρχονται από την καταγραφή που έγινε στο έξυπνο ρολόι Apple του δημοσιογράφου. Στο ηχητικό απόσπασμα διάρκειας επτά λεπτών, 
Στο επτάλεπτο απόσπασμα ακούγεται κάποιος να δίνει οδηγίες για τον τεμαχισμό του Κασόγκι, ενώ αυτός ήταν ακόμα ζωντανός. Η Yeni Safak έγραψε πως ο Κασόγκι διαμελίστηκε, αποκεφαλίστηκε και τα μέλη του εξαφανίστηκαν με καυστικό οξύ.
ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, ο Μεσάλ Σαάντ Μ. Αλμποστάνι, ένας από τους 15 εκτελεστές του Κασόγκι, σκοτώθηκε σε <<ύποπτο>> τροχαίο. Ο Αλμποστάνι, είχε τον βαθμό του Υποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας και έφτασε στην Τουρκία τη μέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου.
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τουρκικές αρχές αναζητούν στο Δάσος του Βελιγραδίου λίγο έξω από την Κωνσταντινούπολη ή στη συνοικία Γκαζί κοντά στη Θάλασσα του Μαρμαρά, τα λείψανα του Τζαμάλ Κασόγκι. Συλλέχθηκαν πολλά δείγματα από τις δύο τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων χώματος και νερού και θα υποβληθούν σε αναλύσεις για ίχνη DNA του δολοφονηθέντος.

Σχόλια