ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, Ο ΣΟΡΟΣ, Ο ΑΛΕΞΗΣ, Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ

Ο πόλεμος γύρω από τα μυστικά κονδύλια, είναι αυτός που όπως φαίνεται οδήγησε τη <<θυσία>> του υπουργού Εξωτερικών. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς, χρέωνε στον Πάνο Καμμένο, ότι κρυβόταν πίσω από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδοτούσε διάφορα <<σημαντικά>> άτομα και ότι τελευταία είχε μπει και στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας εξάλου, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, είπε ότι ο Σόρος έχει μοιράσει δισεκατομμύρια για την Μακεδονία. Ο Σόρος με τις οργανώσεις του μοιράζει χρήματα στα Βαλκάνια. 
Όπως αποκαλύφθηκε, επεισόδιο ιδιαίτερης βαρύτητας σημειώθηκε μεταξύ Καμμένου και  Κοτζιά στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Άμυνας  κατηγόρησε τον Κοτζιά ότι έδωσε 19 εκ. ευρώ σε ξένα ΜΜΕ για να βρίζουν τον ίδιο για τη συμφωνία των Πρεσπών.  Μίλησε για εμπλοκή του Τζορτζ Σόρος ο οποίος έχει δώσει εκ. ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι  ο Σόρος έχει μπει στο υπουργείο Εξωτερικών και κάνει ότι θέλει. Και συνέχισε κάνοντας λόγο για υπόθεση με παράνομες βίζες η οποία φέρεται να έχει περιέλθει εις γνώσην του πρωθυπουργού. Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε και τον παρακάτω διάλογο:
Καμμένος: Δεν μπορεί να με υποκαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών και να μαθαίνω από τρίτους τι γίνεται και ιδίως ότι χρησιμοποιεί με αδιαφάνεια τα 45 εκατομμύρια ευρώ των μυστικών κονδυλίων και να τα σκορπίζει.
Κοτζιάς: Ποια 45 εκατομμύρια; 11 εκατομμύρια ευρώ έχω στο υπουργείο Εξωτερικών και από αυτά το 50% πάει στην Εκκλησία. Και μάλιστα δεν τα δίνω εγώ, τα δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Ευκλείδη πες του σε παρακαλώ.
Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά υποβλήθηκε την ώρα που ο πρωθυπουργός ήταν στις Βρυξέλλες, ενώ λίγη ώρα πριν υποβάλλει την παραίτησή του, ανακοίνωσε πολιτική πρωτοβουλία με την οποία ζητούσε τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων και για τα υπόλοιπα υπουργεία εκτός από αυτό των Εξωτερικών.
Οι <<κακές γλώσσες>>, αφήνουν να διαρεύσει ότι  πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι αυτός που έπρεπε να έχει δει την πόρτα της εξόδου είναι ο υπουργός Άμυνας. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλοί θα ήθελαν διαζύγιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει προσφυγή στις κάλπες. 

Σχόλια