ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Μετά τις ίσες αποστάσεις που κράτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου και τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου: Το τρένο της κυβέρνησης, προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και όποιος δεν θέλει να φτάσει στον προορισμό ή οποίος δυσφορεί στη διαδρομή, μπορεί να κατέβει από το τρένο, έγινε η πρώτη στάση !! Κατέβηκε από το τραίνο ο Υπουργός Εξωτερικών μέχρι πρότινος Νίκος Κοτζιάς.
Το μεσημέρι λοιπόν, στις 2, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπέβαλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παραίτηση του, η οποία έγινε αμέσως δεκτή. Τα καθήκοντα του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ο Νίκος Κοτζιάς υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Κοτζιάς το πρωί σήμερα είχε ζητήσει από το Μαξίμου να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο υπουργός Εξωτερικών ζητούσε κάλυψη από το Μαξίμου για τα όσα του έχει προσάψει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και για τα όσα ειπώθηκαν χθές στο υπουργικό συμβούλιο. 

Από το γραφείο Τύπου του Μαξίμου η παραίτηση, αλλά και η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό γνωστοποιήθηκαν μέσω ανακοίνωσης: Ο  Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.. 


Να σημειωθεί ότι δύο ώρες πριν από τη δήλωση Τζανακόπουλου περί αποβίβασης για όποιον δεν συμφωνεί από το τρένο, δημοσίευμα ιστοσελίδας που φέρεται να απηχεί τις απόψεις Κοτζιά, ανέφερε ότι: Ο υπουργός Εξωτερικών δείχνει αποφασισμένος να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης.

Σχόλια