ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΤΑΡΑΞΑΝ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελληνικής κοινότητας της Νάπολης, σχετικά με φακελάκια ζάχαρης Ελληνικής εταιρείας που κυκλοφόρησαν στην πόλη. Σε καταστήματα εστίασης κυκλοφόρησαν μικρές συσκευασίες ζάχαρης με τον Μάρλον Μπράντο ως Νονό, ένα πιστόλι, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, και με τη φράση <<ζην επικινδύνως>>. Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ναπολιτάνοι το θεώρησαν προσβολή για την πόλη τους και αντέδρασαν. 
Χωρίς καθυστέρηση, η Ελληνική Κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας εξέδωσε ανακοίνωση: Η κοινότητα που εκπροσωπεί τους Έλληνες κατοίκους στη Νάπολη και ολόκληρη την Καμπανία καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία της Ελληνικής εταιρείας Coffeeland Ltd, που είναι καρπός των ξεπερασμένων στερεότυπων που κηλιδώνουν το όνομα της Νάπολης και των κατοίκων της. Είμαστε ευτυχείς που ο γενικός διευθυντής της Coffeeland Ltd Σταύρος Γιαϊτζάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος που διαπράχθηκε και διέταξε αμέσως τη διακοπή της διαφημιστικής εκστρατείας και της διανομής των συσκευασιών. Μας θλίβει ωστόσο το γεγονός, πως εν είδει αντίδρασης, ορισμένοι Ναπολιτάνοι συμπολίτες μας εξετράπησαν στη διάρκεια των τελευταίων ημερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ξεστόμισαν προσβολές κατά της Ελλάδας και του λαού της. Ως Ελληνική κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αδελφοσύνης που πάντοτε χαρακτήριζε τις σχέσεις ανάμεσα στον λαό της Νάπολης και τον αντίστοιχο Ελληνικό. 
Η Ελληνική κοινότητα, πρότεινε στον επιχειρηματία Σταύρο Γιαϊτζάκη να επισκεφθεί τη Νάπολη και να βάλει στη συσκευασία την εικόνα του Βεζούβιου, του πολιούχου της πόλης Σαν Τζενάρο και τη φράση <<Αγάπη με την πρώτη ματιά>>.

Σχόλια