ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ

Μέσα σε κίτρινους φακέλους, δεσμίδες -δεσμίδες έφευγαν τα μετρητά του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προς τις Ελβετικές τράπεζες. Αυτό υποστήριξε κατά την απολογία του επιχειρηματίας που είχε αναλάβει τις μεταφορές των χρημάτων του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία. 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα. Όπως ανέφερε μέσα σε δύο χρόνια 2002-2003 έλαβε από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα ποσά που παραλάμβανε τα κατέθετε τμηματικά σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Τα χρήματα  κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του. Ο ίδιος είναι ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση μετά τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο επιχειρηματίας μετά την απολογία του στους ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου που ερευνούν την υπόθεση του πρώην υπουργού, αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ μεταξύ των άλλων ανέφερε πρός τους ανακριτές πως ο ίδιος πίστευε πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από νόμιμα έσοδα του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος το διάστημα εκείνο ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και ο ίδιος νόμιζε πως είναι και έντιμος άνθρωπος.
Υποστήριξε επίσης πως ο ίδιος δεν έλαβε καμία αμοιβή θεωρώντας ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται.

Στο μεταξύ την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν το μεσημέρι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Η μεταγωγή τους έγινε με ειδική κλούβα στις 2 το μεσημέρι με αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το Ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα συνομίλησε στη μια τα ξημερώματα με τον πρώην υπουργό και όπως απεκάλυψε τα πρώτα του λόγια ήταν:Ήρθε η καταστροφή. Ήταν σαν να είχε σκοτωθεί κάποιος δικός του σε τροχαίο, είπε χαρακτηριστικά. 
Η Σταυρούλα Κουράκου θα κρατηθεί στο τμήμα Γυναικών μαζί με άλλες κρατούμενες, ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου στην επονομαζόμενη πτέρυγα της 17Ν, όπου πλέον κανένας από όσους έχουν καταδικαστεί ως μέλη της οργάνωσης δεν βρίσκεται σε αυτή την πτέρυγα.  Ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος του στο κελί. 

Σχόλια