ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 19.00 Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Από σήμερα και ώρα 19.00 οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας, μέχρι και το πέρας της βάρδιας, Αύριο θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, με προσωπικό ασφαλείας.

Η απόφαση πάρθηκε από τους εργαζομένους, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες, μέσω της οποίας εκχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην πρώτη απεργία από την εποχή που ο ΟΑΣΘ αποϊδιωτικοποιήθηκε.

Η τροπολογία κατατέθηκε χτες το βράδυ, σε σχέδιο νόμου με τίτλο: Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις. Η τροπολογία επιτρέπει να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως η νέα κατάσταση θα επιδεινώσει τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ θα αυξήσει και το κόστος μετακίνησης.

Τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής N1 KTEΛ - Αεροδρόμιο και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑΜΕΑ θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Σχόλια