ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1400 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ. ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ
Δεν σταματάνε τα δεινά στην Ινδονησία. Εξερράγη σήμερα το πρωί εκτοξεύοντας στάχτη σε ύψος 6.000 μέτρων, το ηφαίστειο  Soputan, όπως μετέδωσε το Sky News. 
Μία ημέρα αφότου ξεκίνησε  επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από το κεντρικό τμήμα του νησιού, οι αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πιλότους των αεροσκαφών να είναι προσεκτικοί, διότι υπάρχει ηφαιστειακή τέφρα στην ατμόσφαιρα. Τα αεροσκάφη είχαν ξεκινήσει να μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στην πληγείσα περιοχή.
 Από τον σεισμό των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το τσουνάμι ύψους 6 μέτρων που ακολούθησε στη νήσο Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία σε 1.407 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία διαχείρισης Εθνικών καταστροφών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.500 τουλάχιστον ανθρώπους, τραυματίστηκαν σοβαρά από τον σεισμό των 7,5 βαθμών και το φονικό τσουνάμι που προκλήθηκε από την δόνηση την περασμένη Παρασκευή.
Το τσουνάμι αφάνισε την πόλη Πάλου στην Δυτική ακτή του Σουλαούεσι, 350.000 κατοίκων, ενώ 61.867 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.
Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν επαρκεί προς το παρόν, οι επιζώντες είναι αντιμέτωποι με την πείνα και τη δίψα. Τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό είναι σπάνια, ενώ τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη. 
Τις επιχειρήσεις διευθύνει ο στρατός της Ινδονησίας, όμως έπειτα από έκκληση του Ινδονήσιου προέδρου, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν στείλει ομάδες για βοήθεια.
Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι μόνο τρεις άνθρωποι έχουν μέχρι σήμερα ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa στην Πάλου. Οι διασώστες έχουν ανασύρει εννέα σορούς. Περίπου 50 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου οκτώ ορόφων την ώρα της τραγωδίας. Με συσκευές ανίχνευσης ήχου, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν ήχους που πιθανόν να προέρχονται από εγκλωβισμένους επιζώντες.

Σχόλια