ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΟΠΛΙΣΜΟ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ PKK ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Σύμφωνα με Τουρκικές ιστοσελίδες, οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς όπλα και πυρομαχικά στο ΡΚΚ, που αποτελεί το βασικό σκελετό των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας. Οι διαμαρτυρίες απο την Τουρκική πλευρά είναι εντονότατες.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ έστειλαν 250 φορτηγά TIR με όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά, όπως πολυβόλα, όλμοι, αντιαρματικά όπλα και τεθωρακισμένα, για να χρησιμοποιηθούν στίς επιχειρήσεις της απελευθέρωσης της περιοχής ανατολικά του ρου του Ευφράτη, στην πόλη Χαζίν.
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν στείλει συνολικά 4.700 φορτηγά, με αφετηρία το Β. Ιράκ, με εξοπλισμό που είναι απαραίτητος και για επιχειρήσεις στην έρημο. Τα φορτηγά περνούν στο έδαφος της Συρίας από περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Στο μεταξύ εδώ και αρκετούς μήνες, οι ΗΠΑ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή πετρελαϊκών πεδίων Omar στην επαρχία Deir Ezzor στη Συρία, σε μία προσπάθεια
να διατηρήσουν στρατιωτική παρουσία στη Συρία όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα.


Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει πατήσει πόδι στην Βόρεια Συρία, στην περιοχή Γιαραμπλούς, το Κουρδικό καντόνι του Αφρίν, και δημιούργησε στην επαρχία της Ιντλίμπ 12 παρατηρητήρια-φυλάκια. Αν χαθεί η Ιντλίμπ χάνεται και η πολιτική της Τουρκίας και μεγαλώνουν τα προβλήματα με τους Κούρδους για την Άγκυρα.

Σχόλια