PACTA SUNT SERVANDA

<<Η μόνη θέση που πρέπει να λαμβάνετε υπ’ όψιν είναι η απάντηση που έδωσε για το θέμα ο Πρόεδρος Γιούνκερ και όλες τις άλλες μπορείτε να τις αγνοήσετε>>. 
ΔΗΛΑΔΗ pacta sunt servanda, τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εκτός πραγματικότητας οι πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί δέχτηκαν ότι το ασφαλιστικό είναι βιώσιμο ακόμα και αν δεν περικοπούν οι συντάξεις.
Κυβερνητικός αξιωματούχος  δήλωσε: Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα οι θεσμοί δεν μπορούν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν, ούτε να εγκρίνουν.


Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία δανειστών και Αθήνας. Δεν έχει υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για το συνταξιοδοτικό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πιθανώς θα παγώσουν την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.
Το  ΑΠΕ επιμένει και σε ανακοίνωσε που εξέδωσε αναφέρει: To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από Ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του νομοθετημένου μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του.

Σχόλια