ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΟ ΙΛΙΟΥΣΙΝ II-20 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ;;


ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΪ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος  εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας  εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Την ίδια ώρα Ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Τα ίχνη του αεροσκάφους με 14μελές πλήρωμα, χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, κοντά στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας.
Το συμβάν ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τις πρώτες πρωινές ώρες. Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός Ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας, ανέφερε  αξιωματούχος.
Η διοίκηση των Ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πυρά της Συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, από λάθος. Αξιωματούχος των ΗΠΑ που μίλησε στο Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε πως η υπόθεση που κάνει η Ουάσινγκτον είναι πως η Συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε άθελα το Ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη. 

ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας χάθηκε από τα ραντάρ το κατασκοπευτικό Ρωσικό αεροσκάφος.
Δεν σχολιάζουμε αναφορές ή δημοσιεύματα στο εξωτερικό, ήταν η δήλωση μιάς εκπροσώπου των Ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο Sputnik.

Σχόλια