ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ EDS ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ



ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. 
Η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζάεφ, δύο μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ κατόπιν εντολής που δέχθηκε και έγκριση από τον βασικό μέτοχο που είναι το Ελληνικό Δημόσιο, εξαγόρασε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της κυβέρνησης των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Ζάεφ και το καλοκαίρι έκαναν οικογενειακώς διακοπές στη Χαλκιδική.
Η Ελληνική κυβέρνηση, απέκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες για το ζήτημα του ονόματος του γειτονικού κράτους, ενώ δεν δόθηκε απάντηση για το ποιος έδωσε την εντολή για την εξαγορά της EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανήλθε σε πέντε εκατομμύρια ευρώ. Όσα και τα χρήματα που έδωσε η ΔΕΗ για την εξαγορά της EDS, με διαχειριστές ανθρώπους του ιδίου του αντιπροέδρου των Σκοπίων.


Η EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας και διαθέτει άδειες εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

Σχόλια