Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΛΟΓΩ ΙΣΡΑΗΛ

Russia Insider σε δημοσίευμα του Sputnik: Πούτιν Προς Δυνάμεις Επιτιθέμενες Στην Συρία: Παρακαλώ Συνεχίστε Να Σκοτώνετε Τους Στρατιώτες Μου. Δεν Πρόκειται Να Κάνω Τίποτα Γι’ Αυτό.  Ο Πούτιν αρνείται και απλά να καταδικάσει το Ισραήλ για την απώλεια του Ρωσικού ΙΙ-20 και του πληρώματος 15 ανδρών, στην εκτέλεση της εντελώς παράνομης και απρόκλητης επίθεσης των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία. Το ηθικό πρέπει να είναι πολύ υψηλό μεταξύ αυτών των ανδρών, που διατάχτηκαν να πολεμήσουν στην Συρία και τώρα ο Πούτιν τους αφήνει ξεκρέμαστους.
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο Ρώσος πρόεδρος ακόμη και από φιλικά προσκείμενο τύπο για την ανοχή του απέναντι στο Ισραήλ, λόγω της χθεσινής κατάρριψης του Ρωσικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου και τον θάνατο των 15 ανδρών του πληρώματός του, στην Συρία.
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ
Σύμφωνα με το Σπούτνικ, ο Πρόεδρος εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατο των μελών του πληρώματος σε πρες-κόνφερενς με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ορμπάν, αναφέροντας: Όταν άνθρωποι πεθαίνουν, ιδιαίτερα υπό τόσο τραγικές συνθήκες, είναι πάντοτε μια τραγωδία, μια τραγωδία για όλους μας, για ολόκληρη την χώρα και για τις οικογένειες των νεκρών φίλων μας. Η Ρωσική πλευρά θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση. Τα μέτρα αντιποίνων της Ρωσίας θα αποβλέπουν πρωτίστως στην ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στην Συρία, των στρατιωτικών μας εγκαταστάσεων στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία.
ΑΝΑΦΟΡΑ RUSSIA INSIDER
Το Ρωσικό ΙΙ-20 καταρρίφθηκε από τις Συριακές δυνάμεις, αφού υπέστει επίθεση από Ισραηλινά αεριωθούμενα έξω από τις ακτές της Συρίας, δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκωφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης. Κατά τον ίδιο τα Ισραηλινά μαχητικά εσκεμμένα δημιούργησαν μιαν επικίνδυνη κατάσταση στη Λατάκια. Τα συστήματα εναερίου ελέγχου του Ισραήλ ασφαλώς είχαν καταγράψει το Ρωσικό αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του.

Σχόλια