ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δήμοι Λοκρών στη Φθιώτιδα και Λίμνης-Μαντουδίου στην Εύβοια.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα ζευγάρι Αμερικανών που εντοπίστηκαν στο όρος Χλωμό κοντά στην Αταλάντη. Το Ι.Χ κόλλησε στις λάσπες και ζήτησαν βοήθεια. Εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες από πυροσβέστες και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην Αταλάντη.
Από την Πυροσβεστική επιβεβαιώνεται πως υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι στην περιοχή του Μαντουδίου και ανάμεσα τους και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο τρίτος αγνοούμενος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι άτομο νεαράς ηλικίας. Σε έκτακτη ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ατόμων στο Μαντούδι και ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα, Κορινθία, Αργολίδα, Βόρεια Εύβοια, κηρύσσονται άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Οι καταστροφές τόσο στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι τεράστιες. Φούσκωσαν όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ότι βρήκαν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ οι αρχές με όλα τα μέσα προσπαθούνε να σώσουνε ανθρώπους και περιουσίες.
Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ   ο δήμαρχος των Λοκρών Νίκος Λιόλιος, περιγράφοντας τις ιδιαίτερα εφιαλτικές εικόνες στην περιοχή του Θεολόγου. Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα, δήλωσε χαρακτηριστικά, αφού η θάλασσα έχει γίνει ένα με τον οικισμό.
Στο Μαντούδι τα ξημερώματα ο ποταμός Κηρέας κατέβασε τεράστιες ποσότητες νερού, δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι. Σπίτια πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν.
Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο Προκόπι το  ποτάμι πέρασε μέσα από δρόμους και σπίτια. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πώς τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε απο χείμαρρο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφταναν στις αρχές μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις. Ωστόσο, γύρω στις 6 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας αλλοδαπός ο οποίος ανέφερε ότι κατάφερε να περάσει με το αυτοκίνητό του από το συγκεκριμένο χείμαρρο. 
Οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα με ανθρώπους  ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Σχεδόν όλη η Κορινθία έχει πληγεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας. Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου - Βόχας και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, όπως ανέφερε στο ΑΣΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης.
Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος. Από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.
13 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται στο Άργος και στην Νέα Κίο για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Αργολίδα έχουν γίνει 112 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων. Οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους  δεν είναι τόσο μεγάλες, όπως εκτιμούσαμε χθες το βράδυ και γενικά μπορούμε να πούμε ότι αντέξαμε, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Σχόλια