ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, αναγκάζει την Αμερικανική πλευρά να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τις Αμερικανικές βάσεις, με προεξέχουσα αυτή στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. 
Οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ συνεχώς ενισχύονται και αυτό φάνηκε καθαρά στην φετινή ΔΕΘ, όπου μάλιστα φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. 
Έτσι λοιπόν όπως όλα δείχνουν, η Ουάσινγκτον έχει επιλέξει την Ελλάδα για να μεταφέρει σημαντικές στρατιωτικές της δραστηριότητες από άλλες χώρες, όπως η Τουρκία και σε αυτό το λόγο οφείλεται η πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Τζόζεφ Ντάντφορντ στην Αθήνα. 
Προς το παρόν και στο πλαίσιο μιας διμερούς αμυντικής συμφωνίας, η Αεροπορία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ήδη μια Ελληνική βάση, αυτή της Λάρισας, για τα αεροσκάφη MQ-9 Reaper για αποστολές αναγνώρισης, αναφέρει το militarytimes.com. Η Λάρισα βρίσκεται σε ιδανική θέση για να παρακολουθούν τις κινήσεις των πλοίων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην ανατολική Μεσόγειο,λένε οι Αμερικανοί. Επίσης, η βάση της Ανδραβίδας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι κατάλληλη για το Πεντάγωνο, σύμφωνα με την ανάλυση του κέντρου πολιτικής Bipartisan Research Center, το οποίο διεξήγαγε έρευνα για πιθανές εναλλακτικές λύσεις στη βάση του Ιντσιρλίκ. 

Σχόλια