ΚΑΜΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΚΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οι ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή, Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, μαζί με τον σύμβουλο που ορίστηκε από την οικογένεια του 33 ετών Ζακ Κωστόπουλου, που εισέβαλε την Παρασκευή το μεσημέρι σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας στο κέντρο της Αθήνας και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι κακώσεις που έφερε η σορός του δεν ήταν θανατηφόρες. Έτσι τα αίτια του θανάτου του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Καλογριά, δεν βρέθηκε καμία θανατηφόρα κάκωση, οπότε φως στα αίτια του θανάτου του αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ο κ. Καλογριάς δήλωσε: Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δυο ιατροδικαστές και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο γι’ αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σ’ αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά από τη νεκροτομή που έγινε που να δικαιολογούν τον θάνατο.
Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Τσαντίρης, όπως είπε: Δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε σπλαχνική κάκωση που θα ήταν ασύμβατη με την ζωή και γι’ αυτό καταλήξαμε στην απροσδιόριστη αιτία του θανάτου εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων που περιλαμβάνουν τοξικολογική διερεύνηση και ιστολογική. Υπάρχουν τα εργαστηριακά ευρήματα που θα μας δώσουν στην συνέχεια, τις απαντήσεις.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, την ώρα που οι οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους ένα μαχαίρι που φέρει τα αποτυπώματα του 33χρονου, και δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν εντοπίστηκε εντός ή εκτός του καταστήματος.
Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά και ένα δεύτερο άτομο, καταστηματάρχη της περιοχής, που φαίνεται στο βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας να χτυπά τον Ζακ Κωστόπουλο. Σε βάρος του δεύτερου ατόμου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Σχόλια