ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ: ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάλεσε σήμερα Πέμπτη τους συμπολίτες του να απέχουν από το Δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της χώρας. Μίλησε για Ιστορική αυτοκτονία αναφέροντας: Ως πολίτης έχω πάρει την απόφασή μου. Στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω. Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση.
Απευθυνόμενος  στους υπόλοιπους ηγέτες, ανέφερε ότι το ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα θα μετέτρεπε τη χώρα του σε ημι-κυρίαρχο κράτος με αποσαθρωμένο το δικαίωμα αυτοδιάθεσης. Αντίθετα, εάν αποτύχει, θα δημιουργηθούν άλλες δυνατότητες συζήτησης. Πρέπει να συζητήσουμε, όχι να επιβάλουμε δια της βίας, χρειάζεται αμοιβαίος σεβασμός και όχι περιφρόνηση συμπλήρωσε. Η συμφωνία αυτή μας λέει ότι είμαστε πιο μικροί και πιο αδύναμοι και ότι πρέπει επομένως να δεχτούμε τη συμφωνία που θέλησε η Αθήνα.
Κανείς δεν γνωρίζει πλέον τι θα ακολουθήσει του Δημοψηφίσματος, αφού ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, δέχθηκε λεκτική επίθεση από τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας Αντρέι Ζερνόφσκι, ο οποίος τον συνοδεύει στην 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων  ΜΙΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον κ. Ιβάνοφ να προσέξει τι θα πει στην ομιλία του ενώπιον της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι κάθησε μαζί με τον κ. Ιβάνοφ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ δίχως να ανταλλάξουν κουβέντα, ενώ στην ταμπέλα μπροστά από την αντιπροσωπεία της χώρας υπάρχει η λέξη ΠΓΔΜ.

Online

Σχόλια