ΤΡΑΜΠ: ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Όλες οι χώρες πρέπει να σέβονται τα Διεθνώς αναγνωρισμένα χωρικά ύδατα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στις βλέψεις της Τουρκίας.
Τόσο οι Ισραηλινοί, όσο και οι Αμερικανοί, θέλουν με κάθε τρόπο να αποκλείσουν την Άγκυρα από ενεργειακούς συσχετισμούς στην περιοχή. Όπως όλα δείχνουν, επέρχεται αλλαγή ισορροπιών στα θέματα ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην κρίσιμη τριμερή στο Ισραήλ, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, έστω και αν δεν υπήρξαν ανακοινώσεις, πέρασαν και οι απόψεις του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος δεν θέλει την Τουρκία 
<<στα πόδια του>>.

 
NikosChristodoulides @Christodulides

Τριμερης Συναντηση Υπουργων Εξωτερικων #Κυπρου - #Ελλαδος - #Αιγυπτου στο Καιρο την Παρασκευη το απογευμα, 14 Σεπτεμβριου, #Cyprus, #Greece, #Egypt, #EastMed, #PositiveAgenda


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει τη δημιουργία ναυτικής βάσης στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ενώ έχει ήδη καταθέσει σχετική πρόταση για τη δημιουργία ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα  στο Υπουργείο Εξωτερικών. Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ που ανήκει στην οικογένεια του Τούρκου Προέδρου, καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει «επειγόντως» την πρόταση του στρατού, αναφέρει το sigmalive από την Κύπρο. Σχολιαστές στην Κύπρο αξιολογούν την απόπειρα αυτή ως «πλήγμα στην προσπάθεια επανένωσης», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Εθνικού Κήρυκα».

Σχόλια