ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονταν για την φονική πυρκαγιά μετατίθεται σε αόριστο χρόνο, αφού η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου. Ένα πόρισμα που για να συνταχθεί θα πρέπει να περάσουν αρκετοί μήνες.
Έτσι η ογκώδης δικογραφία που είχε καταρτιστεί θα μπεί στην αναμονή, μέχρι να σταλεί στην εισαγγελία το πόρισμα της κυρίας Παπασπύρου. Ένα πόρισμα που για να συνταχθεί δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τους 12 μήνες.

Να σημειωθεί πως στα χέρια του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου, βρίσκεται ήδη το πολυσέλιδο πόρισμα των 100 σελίδων και άνω του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο κ. Ζαγοραίος ο οποίος διενήργησε την έρευνα, την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία εφετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση, αλλά θα την αναλάβουν δύο νέοι εισαγγελείς.

Σχόλια