ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΜΙΞΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. ΚΑΙΕΙ ΜΑΥΡΗ ΠΕΥΚΗ

ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΚΟΠΑΔΙΑ

Όπως ανακοινώθηκε πρίν από λίγο, η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Σμίξη Γρεβενών σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο,  δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα,12 άτομα πεζοπόρο τμήμα εντός του δάσους και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο ανεφοδιασμός τους με νερό γινόταν από την λίμνη της Καστοριάς.
Η φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή, καίγοντας ρόμπολα (λευκόδερμη πεύκη), μαύρη πεύκη και έλατα. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του Δήμου Γρεβενών και σκαπτικά μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συνδράμουν όπου χρειάζεται στην διάνοιξη των δασικών δρόμων για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, η φωτιά είναι μακριά από το χωριό Σμίξη και δεν διατρέχουν κίνδυνο οι κτηνοτρόφοι και τα κοπάδια τους που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην περιοχή του ορεινού όγκου της Σμίξης.
Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Πύραρχος Ανδρέας Παπαζαχαρίας.

Σχόλια