ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ
Η κυβέρνηση των Σκοπίων έδωσε στη δημοσιότητα διαφημιστικό σποτ ενόψει του επερχόμενου δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό. Ένα σποτ στο οποίο δεν υπάρχει η λέξη Βόρεια πριν το Μακεδονία.
Στο σπότ αυτό συγκεκριμένα αναφέρεται:
Η συμφωνία ανάμεσα στη «Μακεδονία» και την Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα να δηλώνουμε ότι είμαστε «Μακεδόνες». Σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συμφωνίας η «Μακεδονική» ταυτότητα αντανακλά την επικράτειά μας, τη γλώσσα μας, τους ανθρώπους, με όλα τα χαρακτηριστικά, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά. Η επίσημη γλώσσα είναι η «Μακεδονική» γλώσσα. Η «Μακεδονική» παράδοση, ο πολιτισμός, η ιστορία παραμένουν «Μακεδονικά» και αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο. Είμαστε «Μακεδόνες» γυναίκες και «Μακεδόνες» άνδρες, που μιλούν την αναγνωρισμένη «Μακεδονική» γλώσσα. Στις 30 Σεπτεμβρίου ας πάμε να διαλέξουμε ένα Ευρωπαϊκό μέλλον για μια Ευρωπαϊκή «Μακεδονία».
Και ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους πολίτες των Σκοπίων: Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή σας. Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές. Αλλά μόνο οι πολίτες της χώρας μπορούν να αποφασίσουν αν θα την περάσουν. Γι’ αυτό, το μέλλον είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, θα δώσει σε εσάς και στα παιδιά σας την ασφάλεια που υπάρχει όταν είσαι μέλος της πιο επιτυχημένης διεθνούς Συμμαχίας και θα δώσουμε στη χώρα σας ισότιμη φωνή στις συζητήσεις μας και ισότιμη φωνή στις αποφάσεις μας.

Σχόλια