ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΜΝΙΤΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

Περισσότερα απο 4.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ακροδεξιών κινημάτων, όπως της Εναλλακτικής για τη Γερμανία AfD και του Αντιϊσλαμικού Pegida που τάσσεται κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ, στο Κέμνιτς, φωνάζοντας: Εμείς είμαστε ο λαός, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα των διαδηλωτών κατά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας το 1989. Ένα άλλο από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν Μέρκελ ξεκουμπίσου. Οι διαδηλωτές κρατούσαν μεγάλες φωτογραφίες θυμάτων επιθέσεων που διαπράχθηκαν από αιτούντες άσυλο.
Από την άλλη πλευρά στην πρόσκληση ενώσεων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς ανταποκρίθηκαν περίπου 3.500 πολίτες, με κύριο σύνθημα: Καρδιά αντί για μίσος.
Το Κέμνιτς δεν είναι ούτε γκρίζο ούτε μαύρο, έγραφε μια τεράστια αφίσα, που τοποθετήθηκε κάτω από την προτομή του Καρλ Μαρξ που βρίσκεται μπροστά από το δημαρχείο της πόλης που ονομαζόταν Καρλ Μαρξ Στατ κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου στην Ανατολική Γερμανία.


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε μία απο τις συγκεντρώσεις που γίνονται στην περιοχή, ένας 20χρονος Αφγανός ξυλοκοπήθηκε το βράδυ από ομάδα τεσσάρων ανδρών με καλυμμένα πρόσωπα και τραυματίστηκε ελαφρά. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, έγραψε στο Twitter: Η Γερμανία προκάλεσε αφάνταστο πόνο στην Ευρώπη. Αν ξανά άνθρωποι πραγματοποιήσουν πορεία σήμερα στους δρόμους κάνοντας τον ναζιστικό χαιρετισμό, το ιστορικό μας παρελθόν μάς αναγκάζει να υπερασπιστούμε με σθένος τη δημοκρατία.
Να σημειωθεί ότι πριν από μία εβδομάδα, σε συγκρούσεις μεταξύ 2.000 και πλέον ακροδεξιών διαδηλωτών και  1.000 αντιδιαδηλωτών προσκείμενων στην άκρα αριστερά, υπήρξαν αρκετοί τραυματίες.

Σχόλια