ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Η Ρωσία συγκεντρώνει πολεμικά σκάφη σε απόσταση βολής από τη Συρία, και η Δύση ανησυχεί. 
Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, Έρικ Πεϊχον, ανέφερε ότι το Ρωσικό ναυτικό, οικοδομεί ναυτική παρουσία κοντά στη Συρία, συγκεντρώνοντας ήδη, περισσότερα από 10 σκάφη. Αλλά και από πλευράς ΝΑΤΟ, αξιωματούχοι εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την παρουσία των Ρωσικών πολεμικών σκαφών. 
Τα πλοία της Συμμαχίας, σύμφωνα με αξιωματούχους, που πλέουν στην περιοχή, από Ισπανία, Ελλάδα, Ολλανδία και Καναδά, παρακολουθούν τα αντίστοιχα Ρωσικά.
Το Ρωσικό υπουργείο Αμύνης, είχε αναφέρει ότι η ανάπτυξη περίπου 26 πλοίων και 34 αεροσκαφών στην περιοχή είχε να κάνει με τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης, η οποία όμως παρ' ότι ολοκληρώθηκε, Ρωσικά πλοία παρέμειναν στην περιοχή.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους, μήπως η Μόσχα προχωρήσει σε πυραυλικές επιθέσεις, υποστηρίζοντας το καθεστώς Άσαντ στις επιχειρήσεις του στην επαρχία Ιντλίμπ.

Την ίδια ώρα, ο Ιρανός υπουργός Αμύνης πραγματοποίησε μια εκτός προγράμματος  επίσκεψη στην Δαμασκό, προκειμένου να συμφωνηθεί μια τριμερής Ρωσίας, Συρίας και Ιράν απάντηση, σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της Συρίας.

Σε άρθρο του Alastair Crooke για την κατάσταση στην Συρία, που δημοσίευσε η  ηλεκτρονική εφημερίδα Russia Insider, αναφέρεται μεtαξύ των άλλων:  Ας επιχειρήσει να παρακολουθήσει κανείς την πτήση των MiG-31K, εξοπλισμένων με πυραύλους Kinzhal και TU-22 με συστήματα X-32, που είμαι βέβαιος έχουν τα απαραίτητα δεδομένα και σίγουρα αρκετά από αυτά βρίσκονται ήδη σε άμεση ετοιμότητα μάχης, για κάθε ενδεχόμενο........Ώστε τι απομένει; Δεν ξέρω σε ποιο βαθμό αυτή η  κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ένα νέο Σουέζ, αλλά είναι οπωσδήποτε ένα από τα πολλά γεγονότα που παρουσιάζουν το απόλυτο μπάχαλο στους κόλπους της Αμερικανικής εξουσιάζουσας τάξης γενικά και της κυβέρνησης Τράμπ ειδικότερα. Ανάλογα με την έκβαση του επικείμενου πλήγματος και εάν δεν κλιμακωθεί σε μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ Ρωσικών και Αμερικανικών δυνάμεων, νομίζω πως η Ρωσία θα επανεξετάσει και θα εφοδιάσει τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 τελευταίου τύπου. Λοιπόν τι θα γίνει τώρα κ. Τράμπ; <<Ειρήνη επί της Γης>>, κατά τις εύγλωττες επικλήσεις σας, όταν χρειαζόσαστε τις ψήφους του κόσμου στις εκλογές του 2016 ή και η Γη στάχτη ας γίνει;
Υπενθυμίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση διατηρούσε την 5η Μοίρα Μεσογείου, αποτελούμενη από 30-50 πολεμικά σκάφη και βοηθητικά, από το 1967 ως το 1992 σε αντιστάθμισμα του 6ου Αμερικάνικου Στόλου.  
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  CNN

Σχόλια