750 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Η ELDORADO GOLD


Αίτηση πληρωμής προς την Ελληνική Δημοκρατία υπέβαλε μέσω της θυγατρικής της Hellas Gold SA η Καναδική εταιρεία  Eldorado Gold Corporation, ζητώντας αποζημίωση 750 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για ζημιές που υπέστη λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών για το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης για διαφυγόντα κέρδη.
Ο George Burns, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, αναφέρει ότι η αίτηση αποτελεί  προσπάθεια καλής πίστης για επίλυση του θέματος με το Ελληνικό Δημόσιο. Σχετίζεται με δαπάνες που προκύπτουν από καθυστερήσεις αδειοδότησης του έργου. Ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό μπορεί να επιλυθεί με φιλικό τρόπο χωρίς να χρειαστεί να μπει στο δρόμο της διαιτησίας, δήλωσε ο ίδιος.
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Πάγια θέση του Ελληνικού Δημοσίου, ότι η ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, μια ενιαία επένδυση, βασική προϋπόθεση για την έναρξη και λειτουργία των επιμέρους τμημάτων αυτής, είναι η προσκόμιση εκ μέρους της εταιρείας, των απαραίτητων εγγυήσεων για την υλοποίηση της υποχρέωσης παραγωγής καθαρών μετάλλων.  Στο πλαίσιο της θέσης αυτής, εξετάζεται από τη διοίκηση και το κατατεθέν αίτημα της εταιρείας.

Σχόλια